luni, 9 martie 2020

Mâine poate am să rămân




Lansare de carte 


Lorenzo Marone 


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București


11 martie 2020




    Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 11 martie, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr. 38) la o seară italiană dedicată lansării romanului Mâine poate am să rămân de Lorenzo Marone, recent apărut în limba română în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Gabrielei Lungu.
    Este al doilea roman al scriitorului italian publicat în limba română după apariția în 2018 a  bestsellerului Tentația de a fi fericit.
    Într-un Napoli descris cu atâta vivacitate și culoare, romanul Mâine poate am să rămân, distins în 2017 cu Premio Selezione Bancarella , aduce în prim-plan, pe lângă personaje savuroase și complexe, o concretețe a cotidianului care îl face deseori pe cititor să se simtă și el e protagonist în povestea din Cartierele Spaniole.
   La eveniment vor participa Cristina Bazavan, jurnalistă,  editor coordinator Simpa și Urban.ro, Smaranda Bratu Elian, profesor universitar, reputat italienist și Cătălin Striblea, jurnalist. Denisa Comanescu, director general Editura Humanitas Fiction va fi moderatorul serii. În cadrul întâlnirii va fi prezentat publicului un mesaj-video al scriitorului italian pentru cititorii români.
   Accesul la eveniment este gratuit, în baza unei rezervari prealabile prin eventbook.
   "Forța principală a scrisului lui Marone, calitatea sa esențială constă în magistrala alternare a registrelor: în romanul Mâine poate am să rămân trece de la o scenă amuzantă la una atât de emoționantă, că aproape te rușinezi de situația la care te obligă să asiști.“ – Il Mattino
   "O poveste scrisă cu ironie și sensibilitate, de partea celor aparent slabi. O parabolă care e în același timp un omagiu adus caracterului puternic al unor femei.“ – La Repubblica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu