luni, 9 martie 2020

140 de ani de relații diplomatice între România și Italia
Complexul Muzeal Național Moldova


Iași


11 martie - 10 mai 2020
    Complexul Muzeal Naţional Moldova Iaşi - Muzeul de Istorie a Moldovei, în calitate de partener, invită publicul, în perioada 11 martie – 10 mai 2020, la expoziția 140 de ani de relații diplomatice între România și Italia, organizată de Ministerul Afacerilor Externe - Arhivele Diplomatice și Ambasada Italiei la București. Vernisajul va avea loc miercuri, 11 martie 2020, ora 11:00, la Palatul Culturii din Iași, în spațiul Muzeului de Istorie a Moldovei.
    Expoziția reunește documente diplomatice românești și italiene, prin intermediul cărora sunt prezentate cele mai relevante momente din istoria relațiilor bilaterale dintre cele două țări, derulate în ultimii 140 de ani. Astfel, în cadrul expoziției sunt prezentați reprezentanți diplomatici români în Italia (Alexandru Em. Lahovary, Constantin Diamandy, Dimitrie Ghyka), precum și reprezentanți diplomatici italieni în România (Carlo Fasciotti, Pompeo Aloisi, Carlo Durazzo).
    De asemenea, sunt evidențiate momente relevante din domeniul cultural, instituții culturale românești din Italia (Accademia di Romania de la Roma, Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția), instituții culturale italiene din România (Institutul de Cultură Italiană din București), personalități culturale românești și italiene (Nicolae Iorga și Ramiro Ortiz), o serie de tratate, convenții și acorduri încheiate între România și Italia.
    Totodată, vor fi expuse și o serie de copii după documente diplomatice românești referitoare la Consulatul Onorific al Italiei, care a activat la Iași în perioada 1916 - 1948.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu