duminică, 1 decembrie 2019

Războiul Rece. O scurtă istorie a lumii împărțite




Palatul Parlamentului 


București 


5 - 31 decembrie 2019




    Istoria tumultoasă a Războiului Rece, a perioadei de tensiuni, conflicte și rivalități dintre statele comuniste și Vest este prezentată în expoziția pregătită de Institutul Memoriei Naționale, care va putea fi vizitată la Palatul Parlamentului din București în perioada 5-31 decembrie 2019.
    În urmă cu treizeci de ani, în Europa cădea comunismul. Înainte să aibă loc marile schimbări din anul 1989, timp de aproape jumătate de secol de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, istoria postbelică a fost dominată de Războiul Rece, conflict care a influențat viețile a milioane de oameni.
   Aceasta este și tema expoziției Războiul Rece. O scurtă istorie a lumii împărțite. Concepută în limba engleză de specialiștii Institutului Memoriei Naționale din Varșovia, expoziția ilustrează confruntarea dintre Vest și Est, care și-a lăsat amprenta în diferite sfere ale vieții.
   Vernisajul expoziției, la care vor participa și autorii ei, va avea loc în data de 5 decembrie 2019, ora 15:00, la Palatul Parlamentului din București, sala Constantin Brâncuși (str. Izvor nr. 2-4).
   Expoziția, prezentată în România la inițiativa și cu sprijinul Institutului Polonez din București și Ambasadei Republicii Polone, încheie ciclul evenimentelor polono-române care au avut loc în 2019 cu scopul de a marca aniversarea celor 30 de ani de la transformarea regimului din ambele țări.
    Expoziția poate fi vizitată în perioada 5-31 decembrie 2019, între orele 9:00-17:00 (de luni până duminică). Intrarea va fi liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu