marți, 22 octombrie 2019

Istoria tramvaiului GT 4




Iași 


27 octombrie 2019




    Sunteți invitați duminică, 27 octombrie, de la ora 11:00, în rondul din Târgu Cucu, să aflați istoria tramvaiului GT 4 și a celui mai vechi vagon de acest tip care există, să vedeți galeria foto şi materialele video pregătite și să participați la un atelier de machetare, în cadrul căruia să recreaţi din carton tramvaiul original GT 4.
    Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la intrarea în exploatare a tramvaielor GT 4 în orașul Stuttgart, revoluționare din punct de vedere constructiv și considerate a fi cele mai frumoase tramvaie de generație veche produse în Germania. De 22 de ani, tramvaiul GT 4 a devenit un simbol și pentru orașul Iași, aici regăsindu-se o treime dintre vagoanele care au circulat inițial la Stuttgart. Printre acestea se află al patrulea vagon produs, în prezent cel mai vechi tramvai GT 4 care există.
    Compania de transport public din Stuttgart, Stuttgarter Straßenbahnen AG (SSB), și asociația pasionaților tramvaielor istorice din Stuttgart, Stuttgarter Historische Straßenbahnen e. V. (SHB), organizează, pe 26 și 27 octombrie, evenimente dedicate aniversării celor 60 de ani, sub denumirea 60 Jahre GT 4 – Stuttgarts Straßenbahn für Jahrzehnte (60 de ani de GT 4 – Tramvaiul orașului Stuttgart de decenii).
    În acest context, Compania de Transport Public Iasi și Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi realizează, în paralel cu oraşul Stuttgart, acțiunea Un tramvai peste decenii. 60 de ani cu GT 4, cu sprijinul SSB și al SHB.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu