marți, 22 octombrie 2019

Armata română în anul centenarului Banatului




Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță


Caransebeș 


24 octombrie 2019 



    Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, în colaborare cu Cercul Militar Caransebeș, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin organizează joi, 
24 octombrie 2019, începând cu ora 12:00, vernisajul expoziției Armata română în anul centenarului Banatului. Exponate din colecția personală general de brigadă (r.) Gheorghe Cristian Dinulică la sediul instituției de cultură din Piața General Ioan Dragalina nr. 2 din Caransebeș.
    Evenimentul sărbătorește în avanpremieră Ziua Armatei Române prin expoziția care aduce în fața publicului piese inedite din colecția personală a generalului de brigadă (r.) Gheorghe Cristian Dinulică: drapele de identificare, plachete, săbii, medalii, primite de-a lungul carierei de la personalități militare și civile din țară și străinătate. Totodată este expusă și uniforma purtată în Afganistan, care dezvăluie latura militară, dar și cea umană a Armatei Române.     
    Expoziția beneficiază de suport audio – video care va aduce în fața vizitatorilor imagini în premieră din teatrele de operațiuni ale Armatei Române.
    Expoziția se adresează publicului de toate vârstele, fiind un bun prilej de a cunoaște repere importante ale istoriei militare a României, dar și povestea ofițerului de carieră și a omului Gheorghe Cristian Dinulică.
Vă așteptăm cu drag !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu