marți, 24 septembrie 2019

Școli, profesori și elevi în fotografii și documente de epocă
Casa Argintarului 


Bistrița 


25 septembrie 2019
   Cu ajutorul celor 21 de panouri expoziționale prezentate cu această ocazie, vizitatorii vor putea să-și facă o impresie referitoare la rolul instituțiilor de învățământ, a bisericii și al cadrelor didactice în formarea unor puternice caractere pe calea împlinirii profesionale și naționale.
    Expoziția propune specialiștilor dar și publicului larg, prin intermediul fotografiilor și documentelor de arhivă, o incursiune în fascinantul univers al învățământului local.
    Vă invităm așadar în această lume tumultuoasă a școlilor, care nu a reprezentat în fapt altceva decât creuzetul în care s-au format și dezvoltat sensibilitățile și conștiințele individuale și colective în plină Epocă Modernă și Contemporană. Românii, sașii, maghiarii, evreii și romii, toate grupurile socio-profesionale conlocuitoare în această parte a Transilvaniei au încercat să-și găsească prin intermediul învățământului un drum și un loc în noua societate.
    Dedicăm acest eveniment expozițional memoriei d-nei dr. Gabriela Rădulescu care, cu multă pricepere, pasiune și dragoste, a contribuit la realizarea acestui proiect cultural.
Coordonator proiect: Muzeograf, Virgil Mureșan
Vă așteptăm cu mult drag!
Manager,
Alexandru Gavrilaș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu