marți, 24 septembrie 2019

Paravanul-Iad și alte povestiri




Lansare de carte 


Ryunosuke Akutagawa 


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București 


24 septembrie 2019




   Marți, 24 septembrie, ora 19:00, Editura Humanitas Fiction reia serile de literatură, cultură şi civilizaţie japoneză la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38) cu o întâlnire dedicată volumului Paravanul-Iad și alte povestiri de Ryūnosuke Akutagawa, recent publicat în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Ralucăi Nicolae.
    La eveniment vor vorbi Simona Preda, critic literar, Raluca Nicolae, traducătoarea din limba japoneză a volumului,  lector univ. dr. la Academia de Studii Economice și Serban Georgescu, directorul Departamentului de Studii Asiatice din cadrul Universității Româno-Americane. 
Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction, va fi moderatorul întâlnirii .
    În partea a doua a evenimentului, publicul va asista la un moment de dans tradițional japonez realizat de trupa C-Town, studente ale CSRJ-AH.
    "Extravaganța și oroarea sunt mereu prezente în opera lui Akutagawa, fără să-i contamineze stilul, care reușește să-și păstreze mereu limpezimea de cristal.“ – Jorge Luis Borges
     Un eveniment în parteneriat cu Centrul de Studii Romano-Japoneze (Romanian-Japanese Studies Center). Accesul este gratuit, în baza unei rezervări prin eventbook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu