joi, 26 septembrie 2019

Colecţii şi colecţionari



Muzeul Județean Teleorman


Alexandria 


ediția a VIII-a, 27 septembrie - 25 octombrie 2019




    Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, organizează vineri, 27 septembrie 2019, ora 11:00, deschiderea celei de-a VIII-a ediţii a expoziţiei temporare Colecţii şi colecţionari ce se desfăşoară în cadrul proiectului expoziţional Octombrie, Luna Colecţionarului.
    La ediţia curentă participă 28 expozanţi din Alexandria şi alte localităţi (Bucureşti, Roșiorii de Vede). Dintre aceştia, 5 expozanţi sunt elevi sau studenți, iar ceilalţi 23 sunt oameni cu diferite profesii şi vârste. Pentru prima dată este înregistrată și o participare internațională, un expozant originar din Alexandria stabilit cu mai mulți ani în urmă în Italia. Remarcăm faptul că 5 dintre colecţionari au participat la precedentele șapte ediţiile derulate până în prezent, iar la actuala ediţie participă pentru prima dată 5 colecţionari.
    Vor fi etalate colecţii variate de numismatică, medalistică, insignografie, filatelie, cartofilie, fotografii, calendare de buzunar, benzi desenate, etichete, capace de bere, pliculețe de ceai, cutii de bomboane, unități de măsură, miniaturi de argint, măști venețiene, bastoane, magneți de frigider, machete de mașini de pompieri etc.
    Astfel, cu ajutorul colecţionarilor, luna octombrie va redeveni luna în care publicul vizitator al Muzeului Judeţean Teleorman va cunoaşte preocupările acestora. prin intermediul exponatelor prezentate. Nu în ultimul rând, sperăm ca acest demers să stârnească şi altora, mai ales celor tineri, dorinţa de a-şi constitui o colecţie
Expoziţia va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la 25 octombrie 2019.
    Totodată, reamintim tuturor celor interesaţi faptul că sâmbătă, 12 octombrie a.c., între orele 10:00-14:00 se va desfăşura la Muzeul Judeţean Teleorman o nouă ediţie a Târgului Colecţionarilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu