luni, 29 iulie 2019

Salonului BD – Povești din București în Benzi Desenate




Muzeul Municipiului București 


ediția a VI-a, 1 august - 30 septembrie 2019




    Gheorghe Gheorghiu Dej și Nicolae Ceaușescu evadează și se îndreaptă spre București... Regele face declarații... Mircea Eliade îi condamnă pe comuniști... Jurnaliștii răpiți se întorc din Irak, iar ciobanul Bucur își adună oile, în timp ce o Pisică Pătrată se manifestă pe clădirile din București! Acestea ar fi doar câteva subiecte pe care vă invităm să le descoperiți, mai pe larg, la cea de-a VI-a ediție a Salonului BD – Povești din București în Benzi Desenate.
    Considerată a 9-a artă, Banda Desenată “reprezintă un mijloc de comunicare pe cale grafică, alcătuită cu ajutorul imaginilor și, adeseori, a cuvintelor, în scopul de a ilustra un fir narativ” spune definiția. Dar pentru mulți dintre noi, reprezintă un alt mod de a descoperi o poveste, sau de a pătrunde într-un univers care ține atât de copilărie-adolescență cât și de maturitate, având în vedere că banda desenată, prin genurile sale, poate fi citită la orice vârstă.
    Vernisajul va avea loc marți, 6 august 2019, ora 19:00, la Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2), în prezența maestrului Valentin Tănase. Se vor alătura Șerban Andreescu și Vali Ivan, autori de bandă desenată din noua generație.
Colegiul Național Gheorghe Șincai din București este invitatul special.
    În cadrul vernisajului se vor decerna cele 3 premii ale concursului: Marele Premiu, Premiul pentru cea mai bună grafică și Premiul pentru cel mai bun scenariu.
   Expoziția Salonului BD, cu peste 70 de planșe și 30 de autori, va fi deschisă până la finalul lunii septembrie. În weekend copiii sunt invitați la o serie de ateliere de benzi desenate, după cum urmează:
Sâmbătă 3 august, 10:00-12:00 / Palatul Suțu
Sâmbătă 10 august, 10:00-12:00 / Palatul Suțu
Sâmbătă 17 august, 10:00-12:00 / Palatul Suțu
Sâmbătă 14 septembrie, 10:00-12:00 / Palatul Suțu
   Participarea la ateliere se face numai pe bază de înscrieri. Pentru înscrieri și detalii vă rugăm să trimiteți un e-mail către adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro, indicând atelierul / atelierele la care doriți să participați. Categoria de vârstă: 7-14 ani.
Taxă participare: 10 lei/copil.
    Atelierele sunt susținute de autorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu, invitat: artistul Alin Teodor în data de 3 și 10 august.
    Salonul BD – Povești din Bucuresti în Benzi Desenate a fost inițiat în anul 2014 de dr. Adrian Majuru, managerul Muzeului Municipiului București și Mihai I. Grăjdeanu, autor de benzi desenate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu