joi, 4 iulie 2019

Crucea Roșie Română. Geneza Instituțională și activitatea umanitară
Palatul Copiilor, Galați 


5 iulie 2019

   Muzeul de Istorie Paul Păltănea Galaţi, în parteneriat cu Palatul Copiilor Galaţi și Societatea Națională de Cruce Roşie din România - Filiala Galaţi vă invită vineri, 5 iulie 2019, ora 10:00, la Palatul Copiilor Galaţi, unde se vor desfăşura o serie de activităţi sub genericul Crucea Roșie Română. Geneza Instituțională și activitatea umanitară (1876-2019), menite a marca sărbătorirea a 143 de ani de la înfiinţarea Crucii Roşii Române.
     Cu acest prilej, vor fi susținute expuneri referitoare la contextul istoric internaţional (Bătălia de la Solferino, 1859) şi personalitatea celui care a contribuit în mod covârşitor la fondarea Crucii Roşii Internaţionale, Jean-Henry Dunant (1828-1910):
- Crucea roşie – simbol al umanităţii, prof. dr. Barbu Charlotte;
- Scurt istoric dedicat aniversării a 143 de ani de la înfiinţarea Crucii Roşii Române, muzeograf dr. Mariana-Delia Pohrib.
    Revenind în actualitate, prin amabilitatea domnului director Gheorghiţă Hogea vor fi prezentate activităţile actuale ale Crucii Roşii Române - Filiala Galaţi precum şi manevre de resuscitare în caz de stop cardio-respirator.
    Evenimentul se va desfăşura la Palatul Copiilor Galaţi, str. Mihai Bravu, nr. 28.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu