miercuri, 26 iunie 2019

August von Spiess – naturalistul




Muzeul Cinegetic August von Spiess 


Sibiu 


27 iunie 2019




Durata: 27 iunie – iulie 2019
Vernisaj: 27 iunie 2019, ora 13:00
Curatori: Nicolae Trif, Ana-Maria Păpureanu, dr. Ghizela Vonica.
    Muzeul Cinegetic August von Spiess adăpostește un patrimoniu alcătuit în principal din trofee de vânătoare autohtone şi africane provenind din trei mari colecţii: colecţia colonelului August R. von Spiess (1864 – 1953), colecţia inginerului silvic Emil Witting (1741-1787) şi colecţia de trofee cinegetice a Societăţii Ardelene pentru Ştiinţele Naturii din Sibiu (Siebenbürgischer Verein für Naturwissenchaften zu Hermannstadt).
    Valoroasa colecţie Spiess, cuprinzând peste 1.000 de piese, a fost achiziţionată de Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu în anul 1963.
    Puțini sunt cei care știu că August R. von Spiess a avut o activitate complexă privind conservarea naturii contribuind la creşterea numărului de parcuri naţionale și luând atitudine împotriva braconierilor. August R. von Spiess considera că ocrotirea naturii şi a vânatului sunt două noţiuni inseparabile: "dacă se apără pădurea, vegetaţia de securea defrişărilor, vânatul va avea ce mânca şi unde se adăposti.”
    Pentru studierea bogăţiei faunei ornitologice din Delta Dunării a iniţiat o secţie ornitologică a Direcţiunii Vânătorilor Regale, iar în 1931 a contribuit la înfiinţarea Observatorul Ornitologic Român.
    Vă invităm să descoperiți activitatea naturalistului August von Spiess prin intermediul fotografiilor de arhivă și a exponatelor din cadrul Muzeului Cinegetic din Sibiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu