joi, 23 mai 2019

De Ziua Muzeului




Muzeul Național al Marinei Române 


Constanța 


29 mai 2019




   Miercuri, 29 mai, chiar de ziua muzeului, între orele 10:00-18:00, se vor organiza 
Porți Deschise, intrarea va fi gratuită pentru toți cei care vor dori să viziteze atât expoziția permanentă a muzeului, cât și expozițiile temporare: Parașutismul militar - repere istorice și Din activitatea Cercetașilor României – expoziții de obiecte și fotografie.
  Începând cu ora 17:00 vor fi vernisate de către doamna critic de artă dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța, două expoziții temporare de pictură.
  În sala Lentilei farului de la Tuzla va putea fi admirată o expoziție inedită: Muzeul Național al Marinei Române în viziunea artiștilor, tablourile expuse aici reprezentând teme și imagini reprezentative din Muzeul Național al Marinei Române. Provocarea a fost lansată de directorul muzeului Atelierelor de arte vizuale Val Donici și Amfora, colaboratori tradiționali ai muzeului și acceptată cu entuziasm de aceștia.
  Cea de-a doua expoziție, Marinele lui Val Donici, este dedicată binecunoscutului pictor marinist comandorul Valentin Donici, fost angajat al Muzeului Național al Marinei Române. În Salonul expozițional Comandor Dimitrie Știubei vor fi expuse lucrări semnate Val Donici, ce fac parte din Pinacoteca muzeului. Cu același prilej, va fi lansat și volumul Marina în pictura și literatura română. Valentin Donici semnat de Carmen Irène Atanasiu și Andreea Croitoru și publicat la Editura Muzeului Național al Marinei Române.
    În Salonul expozițional Comandor Dimitrie Știubei va mai putea fi admirată o expoziție de machete organizată de Asociația Modelism Tomis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu