joi, 28 februarie 2019

Asociația Dobrogea Străbună




Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I 


Constanța 


28 februarie 2019




    Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I - Filiala Constanța va găzdui joi, 28 februarie, de la ora 14:00, când, lansarea Asociației Dobrogea Străbună - entitate non-profit.
    Obiectivele principale ale acesteia, vor fi prezentate de membrii săi fondator, reputați istorici constănțeni.
    Asociația Dobrogea Străbună are ca scop promovarea Dobrogei pe plan intern și internațional, prin evidențierea și popularizarea elementelor de unicitate și a valorilor sale din domeniile istoric, cultural, geografic, turistic, educațional etc.
   Asociația Dobrogea Străbună își propune organizarea de evenimente și manifestări cultural-educative - sesiuni științifice, conferințe, simpozioane, dezbateri publice, spectacole cultural-artistice, festivaluri pe teme istorice etc.; editarea de publicații și de materiale de promovare a istoriei dobrogene .
   Asociația Dobrogea Străbună își va aduce contribuția la dezvoltarea și revigorarea vieții culturale danubiano-pontice, la sprijinirea păstrării în bune condiții și promovării patrimoniului cultural-istoric al Dobrogei.
   Asociația Dobrogea Străbună va institui și va acorda premii istoricilor, profesorilor și elevilor care s-au remarcat și se vor remarca, prin activitatea lor, în promovarea istoriei Dobrogei.
   Asociația Dobrogea Străbună se adresează, deopotrivă, copiilor, tinerilor și adulților, dobrogeni - și nu numai -, interesați de istoria pământului dintre Dunăre și Marea Neagră. Un obiectiv extrem de important pentru Asociația Dobrogea Străbună este atragerea tinerilor dobrogeni în activități ce au ca scop cunoașterea, promovarea și respectarea istoriei Dobrogei.
    Asociația Dobrogea Străbună urmărește dezvoltarea unor strânse relații de colaborare cu personalități și instituții din Dobrogea, din țară și din străinătate.
    Sărbătorim lansarea Asociației Dobrogea Străbună și printr-un program artistic susținut de corul Seminarului Teologic Constanța și de elevii Școlii Gimnaziale nr. 22 I. C. Brătianu Constanța.

Vă așteptăm cu drag:
Joi, 28 februarie 2018, ora 14:00
la Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I - filiala Constanța
Prelungirea Liliacului nr. 1-3 (Kilometrul 4-5)
***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu