miercuri, 5 decembrie 2018

Lucrări de peste vară - Spațiul teatral




Arta plastică contemporană românească


Ștefan Câlția 


AnnArt Gallery, Galeria Posibilă, București


4 - 28 decembrie 2018




    O nouă personală Ștefan Câlția, prezentată în tandem la Galeria AnnArt, din 4 decembrie și la Galeria Posibilă, din 11 decembrie, reunește un fond nou de lucrări realizate de artist în anul 2018.
   Spațiul natural devine personaj în narațiunile pe care Ștefan Câlția ni le arată, ne îndeamnă să le privim. Personificate - flori, arbori, animale - sunt mediatori ai unei gândiri colective, ale unor cunoștințe sociale, culturale, biologice, de comunicare a omului cu natura. Aici, o fată poartă sânziene, o alta plutește despura unui bou, un acrobat merge pe sârma subțire, un vânzător de panglici, un păsărar, o altă fată stă într-o barcă încărcată cu ierburile verii, Papageno călătorește prin pădure, iar stejarii vorbesc prin lipsa călătorului și un balon e lansat deasupra chiparoșilor. Călătoria personajelor începe în atelier și continuă în pictură și în felul în care fiecare dintre noi o privim. Căci dincolo de povestea lor, de menirea fiecărui personaj, aici se conturează povestea noastră în prezența lor. Personajele din pictura lui Ștefan Câlția călătoresc în spațiul natural și în spațiul teatral. Această dublă narațiune propune reflexii asupra spațiului dat și a celui fabricat, asupra straturilor de privire - înainte și dincolo de cortină, înainte și dincolo de pânză, înainte și dincolo de pădure. (Alexandra Manole)
    Accesul public la expoziţie este gratuit, între 4 decembrie şi 28 decembrie, de luni până vineri între orele 11:00-19:00, sâmbătă 11:00-15:00. Fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin galeria AnnArt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu