marți, 11 decembrie 2018

In memoriam Magda Petrovanu
Muzeul Poni-Cernătescu 


Iași 


14 decembrie 2018

    Organizat în parteneriat cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza – Facultatea de Chimie, evenimentul cultural se înscrie în suita de manifestări omagiale dedicate marilor personalități care și-au înscris cu cinste numele în istoria științei din România.
   Momente importante, care au conturat viața și opera acestei remarcabile personalități ieșene, vor fi evocate de prof. univ. dr. Ionel Mangalagiu, prorector al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.
   Cercetător remarcabil și cadru didactic extrem de apreciat, prof. univ. dr. Magda Petrovanu a contribuit la formarea multor generații de specialişti în domeniul chimiei. Autoare a peste 50 de brevete şi invenţii, a fost membru al Societăţii de fizică şi chimie din România, al Sociéte chimique de France, al Uniunii medicale balcanice, al Uniunii franceze Press scientifique. A fost profesor invitat la diverse universităţi din Europa: Gand, Bruxelles, Paris, Nantes, Marsilia, München, Heidelberg şi Bonn. În anul 1977, Guvernul Franţei i-a conferit distincţia Chevalier dans l’ordre des palmes academique. În memoria sa, Facultatea de Chimie a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași organizează Concursul Național de Chimie Magda Petrovanu, adresat elevilor din ciclurile gimnazial și liceal.
   Vă așteptăm să ne fiți alături la evenimentul In memoriam Magda Petrovanu care se va desfășura la Muzeul Poni-Cernătescu (Iași, strada Mihail Kogălniceanu, nr. 7B).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu