joi, 8 noiembrie 2018

Orașul din adâncuri




Muzeul de Istorie Naturală 


Sibiu 


9 noiembrie 2918 - 30 aprilie 2019





Afiș realizat de: Nicu Trif

Text oferit de curatorii expoziției (colectivul MIN coordonat de Ana-Maria Păpureanu):

    În fiecare an, pe 8 noiembrie, este marcată Ziua Internațională a Zonelor Urbane. Această zi aniversară este sărbătorită din 1949, în peste 30 de țări, cu scopul de a veni în sprijinul specialiștilor interesați, dar și a publicului larg, cu soluții pentru organizarea orașelor fără a afecta mediul înconjurător. Omul, una dintre forțele naturii, construiește și transformă mediul înconjurător după placul său. 
    Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu (secție a Muzeului Național Brukenthal), protectorul mediului înconjurător, prezintă, cu această ocazie, orașul sau urbea din adâncurile mărilor și oceanelor, cu care împărțim spațiul vital. ”Orașele” naturale ale Terrei sunt afectate direct sau indirect de zonele urbane antropice. Dezvoltarea sustenabilă a celor din urmă va asigura continuitatea mediului natural și a resurselor necesare generațiilor viitoare. Expoziția cuprinde peste 100 de locuitori ai mărilor și oceanelor și vă invităm să îi cunoașteți pentru a contribui pozitiv la viitorul casei noastre comune – Pământul. Această expoziție vine în completarea expoziției permanente generale a muzeului. Piesele expuse fac parte din colecțiile Societății Ardelene de Științele Naturii din Sibiu, care încă de la înființare în 1849, a avut ca obiectiv cunoașterea valorilor naturale ale lumii și captarea interesului a cât mai mulor iubitori ai naturii spre necesității protejării și conservării acestora.
   Pe copil îl educă tot ce îl înconjoară: câmpul, pădurea, râul, marea, munţii, rândunelele, cucul. Faceţi tot posibilul ca şi copiii dumneavoastră să iubească tot ce-i înconjoară, pentru că fără dragostea faţă de natură şi animale, omul nu poate să simtă din plin, ceea ce numim, cu cel mai minunat dintre cuvinte – VIAŢA. (C. Mihăiescu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu