marți, 20 noiembrie 2018

Dinastia Vulturilor




Lansare de carte 


Alessandro Baussmerth 


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București 


24 noiembrie 2018





   Vă invităm sâmbătă, 24 noiembrie, ora 17:00, la lansarea oficială a cărții Dinastia Vulturilor de Alessandro Baussmerth.
   Vor participa la discuție: Alessandro Baussmerth, scriitor, Prof. Vlad Nistor, Universitatea București, Dr. Dan Perețianu, Lector univ. Șerban Tarciziu, Facultatea de Teologie.
 Moderator: Flori Mihalache, PR Director Editura Corint

Despre carte:

    "Al treilea roman cu pretext istoric al lui Alessandro Baussmerth se folosește de circumstanțele ascensiunii și decăderii dinastiei de Hohenstaufen, ca și de multe dintre evenimentele din Europa secolelor al XII-lea și al XIII-lea pentru a ne provoca, de fapt, la o dezbatere veșnică privind puterea, exercitarea și sensul exercitarii acesteia. Narațiunea se plimbă din contemporaneitate în Evul Mediu, având și o proiecție către viitor, tocmai pentru a sublinia perenitatea acestei teme – cui îi folosește exercițiul puterii, care este raportul dintre cei care o dețin și cei care suportă consecințele, ce este aceea o «bună guvernare» în trecut, dar și în prezent.
    Vă recomand textul lui Alessandro Baussmerth nu numai datorită profunzimii mesajului subliminal, ci și pentru dinamismul acțiunii și desfășurarea extrem de alertă a narațiunilor (în planuri diferite, în momente istorice diferite). Este o lectură atractivă, instructivă, este o carte pe care nu o veți lăsa din mână.” (Prof. Vlad Nistor)

Despre autor:

   Alessandro Baussmerth sa născut în casa unui povestitor. Copilăria șia petrecuto întro lume plină de culoare, sunet și viață. Copilul era rege. În casa bunicilor, în zilele lungi și ploioase, micuțul Alessandro privește curios cărțile vechi de istorie în limbi necunoscute. Fascinat de poze și tablouri, el se cufundă în lumea tainică a unui trecut misterios. A trăi în trecut devine plăcerea sa ascunsă. În timp, își dă seama că prezentul se naște din trecut.      
   Descoperă repede că trecutul are diverse chipuri care se pot schimba în funcție de narator. Își însoțește tatăl în lungi călătorii, în care cunoaște oameni aparte și locuri secrete (...).
Vă așteptăm!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu