joi, 21 iunie 2018

Vertijia




Lansare de carte 


Ioana Nicolaie 


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București 


30 iunie 2018





   Fantasticele aventuri din Ferbonia continuă într-un nou volum apărut la Editura Arthur: Vertijia. Te invităm să le descoperi la lansarea cărții pe 30 iunie, ora 11:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Scriitoarea Ioana Nicolaie și ilustratoarea Anca Smarandache vin să le povestească micilor cititori cum a luat naștere un univers fantasy cu meduze zburătoare, lupte, enigme, tiroliene, prafuri otrăvite și multe altele.
   Evenimentul este dedicat copiilor cu vârsta între 8-14 ani și cuprinde o sesiune de lectură cu Ioana Nicolaie și un atelier de ilustrații cu Anca Smărăndache. Participarea copiilor este gratuită și se face în baza unei înscrieri prealabile pe Eventbook.
   Ioana Nicolaie a ştiut dintotdeauna că se va face scriitoare. Îi place să-i asculte pe cei din jur, să citească şi să spună poveşti. A scris cinci volume de poezie şi trei romane. A luat premii, a fost tradusă şi a fost invitată la numeroase evenimente culturale în ţară şi în străinătate. Pasiunea ei cea mai mare este să se plimbe prin lumi fantastice. Cum nu vrea să ţină doar pentru ea ce vede acolo, a migălit Aventurile lui Arik şi Arik și mercenarii, două feerii vioaie şi hazoase. Cât despre Ferbonia, i-a plăcut atât de mult s-o descopere, încât de-abia a așteptat să plece într-o nouă aventură, tocmai în Vertijia.
  Anca Smărăndache iubește cărțile și poveștile. I-a plăcut să deseneze și să picteze de când era mică. Cu pensulele și creioanele în mână a descoperit cele mai multe lucruri despre lumea înconjurătoare, dar și despre ea. A ilustrat atât cărți clasice, cât și contemporane. Poveștile clasice, cum ar fi Aventurile lui Tom Sawyer sau Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia, îi provoacă imaginația. Cele contemporane, ca Ferbonia și Vertijia îi oferă privilegiul de a fi prima care ilustrează textul, dându-i o identitate vizuală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu