miercuri, 21 martie 2018

The Marauders of Marrakesh




Lansare de carte 


Barna Nemethi 


Librăria La Două Bufnițe, Timișoara 


21 martie 2018





   Miercuri, 21 martie 2018, ora 18:30, artistul vizual și antreprenorul Barna Némethi lansează albumul The Marauders of Marrakesh.
   Fotograful timișorean Flavius Neamciuc va fi invitat special iar lansarea va fi moderată de Raluca Selejan, managing partner La Două Bufnițe.
   The Marauders of Marrakesh, o viziune on the road a oraşului marocan, surprinde viaţa de zi cu zi a locuitorilor acestuia, drumurile lor zilnice, obiceiurile lor, felul lor de a fi. Autorul albumului, Barna Némethi, unul dintre cei mai talentaţi artişti vizuali şi antreprenori ai industriei creative din România, este regizor, fotograf, graphic designer și director executiv Curtea Veche Publishing. A fondat revista All Hollow și agenția de publicitate Griffon & Swans şi, în prezent, pe lângă numeroasele proiecte creative în care este implicat, coordonează echipa publicației de jurnalism independent de la Brrlog.
    Mereu pe drum — pe motocicletă, pe jos, în maşină sau pe bicicletă, într-o continuă mişcare, străbătând circuitele zilnice ale subzistenţei, drumurile care unesc casele, locurile, pieţele, oamenii — aşa apar locuitorii Marrakeshului în fotografiile lui Barna Némethi. La originea mişcării lor nu sunt doar necesităţile imediate ale vieţii, căutarea hranei, acest surogat urban al vânătorii, ci şi căutarea celuilalt, a gândurilor şi a fiinţei sale, a urmelor unei foste comunităţi mistice. Nevoia de a spune sau de a asculta, nevoia de a împărtăşi fărâme de istorie, poveşti, de a le pune în circulaţie şi a nu le lăsa pradă uitării este, poate, adevăratul combustibil al acestei mişcări. Fotografiile din The Marauders of Marrakesh surprind nomadismul perpetuu specific vieţii şi poveştile sedimentate la suprafaţa acesteia: povestea Africii, povestea Marrakeshului, poveştile oamenilor. Fiecare fotografie din acest album dezvăluie o unică, stranie istorie a existenţei şi a cuvintelor care îi dau sens, un chip inefabil al realităţii, aşa cum a apărut acolo, atunci.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu