marți, 23 ianuarie 2018

Manifestare istorico-militară




Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I 


București 


24 ianuarie 2018




    Cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române miercuri, 24 ianuarie 2018, între orele 10:00-14:00, Muzeul Militar National Regele Ferdinand I organizează o manifestare istorico-militară cu participarea asociațiilor 6 Dorobanți, Tradiții Ostășești, Tradiţia Militară și Clubul de Istorie Militară.
    Acestea vor recrea detașamente de ostași echipate în uniforme din epoca domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866).
   Timp de 4 ore, începând cu ora 10:00, detașamentele vor efectua prezentări și demonstrații de instrucție de front (Școala Soldatului) și tactică (Școala de Ploton), cu respectarea întocmai a regulamentelor militare de epocă.
    Publicul vizitator va putea vizita în intervalul menționat, bivuacul ostășesc instalat în holul Muzeului (Pavilionul A), la demisol, va putea asista la ceremoniale de depunere a unor coroane de flori la monumentele domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi Mihail Kogălniceanu (ora 10:00) și al generalului Ioan Emanoil Florescu (ora 12:00), aflate în curtea Muzeului. De asemenea, cei interesați vor vedea și chiar pot participa dacă doresc, la "șmotrul" ostășesc, ce se va desfășura în curtea Muzeului.
Toți iubitorii de istorie militară sunt invitați și așteptați să participe la acest eveniment.
Intrare liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu