miercuri, 26 iulie 2017

O selecție de gravori americani contemporani




Arta plastică contemporană 


Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, București 


27 iulie - 9 august 2017





    Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 27 iulie 2017, ora 17:00, la Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi. La vernisaj intrarea este liberă.
    Expoziția prezintă 34 de lucrări de gravură a 11 artişti americani : James Reed, Alexandra Eckhardt, Joel Beckwith, Ann Chernow, Andre Junget, Ben Ferguson, Dale Bradley, Joanna Dickey, Lyell Castonguay, Nomi Silverman, Andrew Murdoch.
    Tehnicile contemporane de gravură le oferă artiştilor nebănuite posibilităţi de a folosi materialele şi procesele de gravură, de la cele tradiţionale şi până la gravura digitală şi la imaginile realizate pe computer.
    Lucrările artiştilor americani aduc în atenţia publicului diferite tehnici de gravură, precum xilogravura, litografia şi acvaforte.
   Fiecare proces de gravură presupune un set de variabile şi probleme care trebuie rezolvate. Gravura este un procedeu prin care se creează multipli, iar artistul se exprimă prin intermediul materialului pe care urmează să realizeze lucrarea.
În cazul litografiei, adâncimea imaginii merge dincolo de linia desenată.
   Când lucrează cu placa de metal, artistul trebuie să dea dovadă de o tehnică ireproşabilă pentru a realiza un print de calitate.
Placa de lemn îi permite să experimenteze cu materia.
Astfel, opera finală este o combinaţie între "sufletul artistului" şi talentul şi măiestria de care acesta dă dovadă.
Curatori: Silvia Suciu, Barbara Sussman
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu