joi, 18 mai 2017

Romanțe venețiene




Expoziție de fotografie 


Paul Pădurariu 


Muzeul Vasile Pogor, Iași 


20 mai 2017





    Sâmbătă, 20 mai, cu ocazia Nopții Muzeelor, la Muzeul Vasile Pogor va avea loc vernisajul expoziției de fotografie Romanțe venețiene. Evenimentul, ce va începe de la ora 20:00, se va desfășura în prezența artistului fotograf Paul Pădurariu care a documentat și realizat fotografiile pe parcursul a trei ani, participând la celebrul Carnaval de la Veneția pe care l-a surprins în imagini.
   Expoziția va fi prezentată de către lect. univ. dr. Cristian Ungureanu de la Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași.
   Despre fotografiile realizate, criticii de artă au apreciat că sunt "imagini captivante care ne transportă către un oraş rezervat, taciturn, ȋn care prezența umană este cea care dă pata de culoare peisajului, amintind ȋn parte de fotografiile alb negru ale ȋnceputului de sec. XX, când fotografia se ȋncăpățâna să nu surprindă ritmul rapid al schimbărilor şi degradărilor.”
   Expoziția cuprinde peste 50 de lucrări, cu vânzare, iar fondurile obținute vor fi donate Fundației Bethany.
   Romanțele venețiene vor putea fi admirate până la data de 10 iunie 2017, la Muzeul Vasile Pogor.
  Paul Pădurariu, artistul care "scrie cu lumina”, este unul dintre cei mai cunoscuți fotografi din Iași, având numeroase expoziții atât în oraș, cât și în țară, fiind premiat la concursuri de fotografie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu