marți, 23 mai 2017

Lumini în umbră




Arta plastică contemporană românească 


Constantin Scărlatescu 


Muzeul Național Brukenthal, Sibiu 


24 mai - 2 iulie 2017






Curator: Robert Strebeli
   Restaurator în cadrul Laboratoarelor de Restaurare ale Muzeului Național Brukenthal și artist plastic, Constantin Scărlătescu revine în sălile de expoziții ale muzeului după ce, în anul 2014, a deschis expoziția Ferestre către Dumnezeu.
   De această dată, lucrările expuse aduc o nouă viziune a artistului asupra contrastelor de lumină și umbră, în culori și forme.
   Cele 40 de lucrări, pictate pe pânză și pe panouri din lemn sau modelate în diverse tehnici folosesc metalul, pânza și materialul plastic în realizarea combinațiilor culoare-formă, lumină-umbră, de la decorativ la personaje în mărime naturală. În evidențierea subiectelor sale, artistul folosește deopotrivă sugestia și contrastul.
    Conceptul expoziției se regăsește în faptul că lumina și umbra sunt interdependente atât în plan cât și în relief, atât de culoare cât și de formă. Lucrările prezintă imagini care ne duc cu gândul la stări și trăiri contrastante ce rezonează în fiecare dintre privitori într-un fel propriu, lăsând deschisă libertatea interpretării.
    Ceea ce artistul reușește, prin folosirea diferitelor tehnici de execuție, este să creeze vizualizarea conceptului său, acela prin care lumina și umbra pot doar co-exista, nefiind posibile una fără cealaltă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu