luni, 10 aprilie 2017

Orizonturi literare




Prezențe românești peste hotare 


Madrid, Spania 


21 aprilie 2017





realizarea afișului: Sorin Bălășcău

   Facultatea de Filozofie și Litere din cadrul Universității din Alcalá, va găzdui  evenimentul Orizonturi literare organizat de românca Elisabeta Boțan (scriitoare și traducătoare), care colaborează de mai mulți ani cu această instituție.
   Evenimentul se va desfășura vineri, 21 aprilie 2016, ora 18:00, în Sala de Juntas, str. Colegios, nr. 2, Alcalá de Henares, 28801, Madrid.

Programul serii cuprinde:

   Prezentarea cărții de haiku La soledad encendida de Gregorio Muelas Bermúdez și Heberto de Sysmo, susținută de Elisabeta Boțan.
   Prezentarea Revistei de poezie contemporană și critică literară CRÁTERA va fi făcută de Gregorio Muelas Bermúdez și Heberto de Sysmo, care se numără printre fondatorii acestei reviste.
    Microfon deschis pentru scriitorii care au publicat în primul număr al revistei amintite mai sus.
O scurtă prelegere despre traducere susținută de Elisabeta Boțan.
    Cei care vor asista la eveniment se vor putea bucura de un recital de chitară clasică susținut de Bianca Boțan: Baladă pentru Elisa, compozitor Ludwig van Beethoven și Cristina Domínguez Méndez: Lágrima, compozitor Francisco Tárrega; Evocación, compozitor Manuel R.Salas; Danza del Altiplano, compozitor Leo Brouwer.
    O altă româncă, soprana Luminița Soporan, va interpreta: Panis Angelicus, compositor César Frank și Réquiem de Gabriel Fauré.
Intrarea gratuită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu