sâmbătă, 21 ianuarie 2017

SKV – începuturile drumeției și fotografiei montane în România




Expoziție de fotografie


Librăria Okian, Brașov


25 ianuarie - 28 februarie 2017





    Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor organizează miercuri, 25 ianuarie, ora 12:30, în deschiderea Alpin Foto Festival, vernisajul expoziției SKV – începuturile drumeției și fotografiei montane în România.
    Expoziția este găzduită în saloanele librăriei Okian din Brașov și cuprinde patruzeci de imagini fotografice din perioada 1891 – 1911.
    Este vorba de peisaje din zonele montane ale Carpaților surprinse cu multă caznă, pe plăci de sticlă, cu aparate primitive și greoaie, de pionieri în ale fotografiei - Emil Fischer, L. Petrick, Fr. Laforest, M.v. Dechy. Fotografiile au apărut de-a lungul timpului în Anuarele SKV, ilustrând descrierea unor drumeții și expediții.
    Locurile fotografiate pe vremuri vor putea fi admirate începând din acest an de-a lungul traseului european de drumeție E8 definit de către SKV în cadrul proiectului Conectarea României la rețeaua de poteci turistice europene de lungă distanță, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
    Expoziția scoate în evidență atât activitatea de pionierat a SKV cu mai bine de 100 de ani în urmă cât și continuitatea asociației și mai mult, angajamentul echipei de acum în proiecte naționale și europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu