sâmbătă, 14 ianuarie 2017

Amintiri despre Eminescu




Muzeul Mihai Eminescu


Iași


15 ianuarie - 15 mai 2017





    Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează duminică, 15 ianuarie 2017, cu începere de la ora 11:00, vernisajul expoziției Amintiri despre Eminescu.
   Expoziția de la Muzeul Mihai Eminescu reunește primele încercări de monografie eminesciană (de ex. N. Petrașcu, în 1892, N. Zaharia și alții), precum și biografii de excepție, cum ar fi exemplara Viață a lui Mihai Eminescu semnată de marele critic G. Călinescu. Sunt expuse, de asemenea, alte lucrări de factură biografică, mai vechi (O. Minar, L. Morariu etc., numere ale revistei Mihai Eminescu) sau mai noi (A.Z.N. Pop, P. Vintilă, I. Roșu, V. Coșereanu, C. Dobrescu și alții). Aceste lucrări sunt completate cu extrase din mărturiile prietenilor și contemporanilor lui Eminescu, care au descris, fiecare în felul lui, portretul marelui poet, creând o imagine emoționantă a acestuia.
   Expoziția Amintiri despre Eminescu răspunde unei solicitări care a fost adresată adesea de publicul vizitator: aceea de a afla mai multe despre viața lui Eminescu, de a se apropia mai mult de Eminescu-OMUL, de a ști ce lucrări de referință au ca subiect biografia eminesciană și de a reconstitui personalitatea poetului.
   Expoziția poate fi vizitată în perioada 15 ianuarie –  15 mai 2017, la Muzeul Mihai Eminescu, de marți până duminică, în intervalul orar 10:00-17:00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu