luni, 12 decembrie 2016

Serate Eminescu, jurnalistul




Institutul Cultural Român


București


12 decembrie 2016





    Eveniment de înaltă ținută, unicat în peisajul cultural bucureștean, seria de Serate Eminescu, jurnalistul continuă tradiția relevării Poetului Național din perspectiva dimensiunii ziaristice (și nu numai) a personalității sale. Sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, în cadrul elegant al Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru, nr. 38, București, va avea loc, așadar, luni, 12 decembrie, la orA 18:00, o nouă ediție cu o simbolistică aparte a Seratelor care cuceresc un public tot mai numeros. Publicul iubitor de Eminescu și de cultură națională este invitat să asiste la un program de excepție, care debutează cu momentul Comicul eminescian - un umor fără umoare, susținut de dr. Corina Popescu, urmat de De la Eminescu cetire..., realizat de jurnalistul Miron Manega, apoi de Eminescu, simbol al unității naționale, prin care conf. dr. Corneliu Zeană va puncta din nou perspectiva patriotică a operei eminesciene.
   Dubla semnificație a lunii decembrie, cea a celebrării Zilei Naționale și alaiul de tradiții și obiceiuri de sfârșit de an va fi punctată de momentul realizat de Elena Armenescu, sub titlul Tradiții, obiceiuri, datini la români.
   Întreaga manifestare va fi completată armonios de corul SYMBOL, al Patriarhiei Române, care va încânta audiența cu repertoriul său emoționant.
   Seratele Eminescu, jurnalistul încheie, cu această ultimă ediție din 2016, un an fructuos, în care UZPR a reliefat neîntrerupt anvergura unei personalități de primă mărime a culturii românești pentru care presa a fost o tribună de exprimare citată și studiată și azi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu