miercuri, 7 decembrie 2016

Copilăria părinților noștri




Muzeul de Istorie Suceava


7 decembrie 2016 - 7 ianuarie 2017





   Miercuri, 7 decembrie 2016, la sediul Muzeului de Istorie din Suceava a avut loc prezentarea expoziției Copilăria părinților noștri, eveniment organizat în parteneriat cu Muzeul Bucovinei din Suceava.
   Proiect lansat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Asociația Patrimoniu pentru comunitate Iași în luna aprilie a anului 2014, expoziția s-a bucurat de un mare succes, fiind concepută de către liceeni – de la alegerea temei și strângerea obiectelor până la promovarea evenimentului și realizarea ghidajului. Scopul expoziției a fost acela de a reda viața cotidiană în comunism și, totodată, de a demonstra faptul că muzeele sunt spații vii, iar publicul tânăr poate contribui la reconstrucția memoriei și scrierea istoriei.
   Expoziția Copilăria părinților noștri de la Suceava este împărțită în trei secțiuni – școală, familie și societate – și va cuprinde obiecte tipice perioadei: cravata și insigne de pionier, carnetul de evidențiere a activității pionerului, sticla de Pepsi-Cola, cutia de bomboane extrafine de ciocolată, lanterna Panda, muzicuța, penarul școlar, diapozitivele istorice sau diferite alte materiale didactice etc.
   Expoziția Copilăria părinților noștri este coordonată de Iulian Pruteanu, Corina Irimiță și Oana Melinte și poate fi vizitată la Muzeul de Istorie din Suceava în perioada 7 decembrie 2016 – 7 ianuarie 2017.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu