miercuri, 16 noiembrie 2016

Fructe şi Seminţe - Roadele Pământului




Complexul Muzeal de Științele Naturii Răsvan Angheluță


Galați


ediția a XI-a, 18 - 20 noiembrie 2016






    Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi vernisează vineri, 
18 noiembrie 2016, cu începere de la ora 12:00, cea de a XI-a ediţie a expoziţiei temporare Fructe şi Seminţe - Roadele Pământului, manifestare care pune în valoare rodul muncii colectivului Secţiei Grădina Botanică din cadrul instituţiei gălăţene. 
    Cu acest prilej vor fi expuse peste 100 de eşantioane de fructe şi seminţe recoltate din sectoarele gradinii, prezentate într-un mod inedit, pe o tema ce surprinde diversitatea vegetala autohtonă şi exotică. Alături de răşinoase şi foioase, nelipsită va fi colecţia din familia Cucurbitaceae cu peste 30 de soiuri din exemplare decorative prin formă, dimensiune şi culoare, majoritatea cu valoare medicinală şi alimentară. 
    La expoziţie vor mai participa mesteri populari, artizani şi handmade, iar în premieră o societate specializată va prezenta produse cosmetice obţinute prin extracţie din diferite fructe, seminţe sau frunze ale unor plante. Fructele şi seminţele sunt dovada vie a simplităţii şi frumuseţii naturii, caracteristici care vor ajunge, prin intermediul aranjamentelor din cadrul acestei expoziţii, la sufletele celor care vor vizita Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi pentru a vedea… roadele Pământului până pe data de 20 noiembrie 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu