miercuri, 14 septembrie 2016

Festivalul Romănia - Tradiții și valori europene




Diaspora română


Milano, Italia


ediția a XII-a, 24 - 25 septembrie 2016





    Pentru a XII-a editie a Festivalului, organizatorii prevad o serie de evenimente care sa puna in prim plan frumusetea traditiilor si valorilor romanesti, frumusetea monumentelor si peisajelor turistice romanesti, locul deosebit ocupat de Romania in cultura si traditia europeana si aportul cultural-artistic al tarii nostre la patrimoniul cultural european.
   A XII-a editie a Festivalului se va desfasura la Milano in perioada 24-25 septembie 2016 si va avea locuri de desfasurare diferite in functie de evenimentul organizat.
   Sambata, 24 septembrie 2016, ora 16.00, la Palazzo Marino din Milano, va avea loc spectacolul Pianul cu poeme.
   Actrița Daniela Nane și pianista Ioana Maria Lupașcu sunt protagonistele unui nou spectacol eveniment de poezie și muzică, intitulat Pianul cu poeme.
  Versurile unor poeţi ca: Mihai Eminescu, Jacques Prevert, Victor Eftimiu, George Coşbuc, Ana Blandiana, Magda Isanos sau Costache Ioanid, se vor împleti cu armoniile imaginate de: Astor Piazzolla,Paolo Campanini, Constantin Silvestri, Raffaele Montanaro, Guy Bacos sau Ioan Dobrinescu, adica muzica de film atat italiana cat si internationala si cele mai cunoscute melodii romanesti ca Lie Ciocarlie, Mocirita, Astazi e ziua ta sau Vrei sa ne-ntalnim sambata seara.
   Duminica, 25 septembrie 2016, ora 15.00, in Piata San Lorenzo alle Colonne, va avea loc Sarbatoarea traditionala romaneasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu