vineri, 13 mai 2016

De Noaptea Muzeelor




Muzeul National al Carpatilor Rasariteni


Sfantu Gheorghe


editia a IX-a, 21 mai 2016






   Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni vă invită să vizitaţi, în data de 21 mai 2016, expoziţiile care îmbină armonios caracteristicile noilor tehnologii cu informaţia ştiinţifică rezultată în urma cercetărilor din diverse domenii. În anul 2016 găzduim pentru a 9-a oară în oraşul Sfântu Gheorghe Noaptea Muzeelor, prin oferirea de acces gratuit publicului la toate expoziţiile şi activităţile organizate.

Expoziţia Aşezarea preistorică Păuleni Ciuc Dâmbul Cetăţii
Program: 18:00 a.m. – 24:00 a.m.
    Scurtă descriere: Lumea preistorică văzută pentru prima oară în 3D! Expoziţia prezintă vestigii arheologice, reconstituiri ale unor locuinţe, complexe rituale, vetre de foc, cuptoare de ars ceramica şi un profil stratigrafic al sitului arheologic, cu explicaţii privind specificul culturilor din care provin acestea. Situl arheologic se află în apropierea satului Şoimeni, comuna Păuleni-Ciuc, judeţul Harghita, în locul numit de localnici Dâmbul Cetăţii.

Expoziţie temporară interactivă:
   Expoziţie tactilă Atinge istoria - Aşezarea preistorică Păuleni Ciuc Dâmbul Cetăţii.
Vă aşteptăm şi cu ativităţi creative atât pentru cei mici , cât şi pentru cei mari (atelier de scriere pe tăbliţe, atelier de scriere cu pana).
***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu