vineri, 22 aprilie 2016

Restitutio Historiae: Galatii




Lansare de carte


George I. Christescu


Muzeul Casa Cuza Voda, Galati


25 aprilie 2016





    Editura Muzeului de Istorie Galaţi vă invită luni, 25 aprilie 2016, ora 11:00, la evenimentul editorial prilejuit de lansarea volumului din Colecţia Restitutio Historiae: Galatii, autor George I. Christescu, Ediţia a II-a.
   "Galaţii, oraş mare şi prin escelenţă comercial, primul port al României pe Dunăre, sau cum îi ziceau străinii „Marsilia României”, se înfăţişează călătorului din vapor, într-o aureolă de strălucire şi frumuseţe, cu clădirile măreţe, cu fabricele şi mai ales cu înalta situaţiune geografică, din care iese în relief inima oraşului şi a portului, ca un delicat covor cu desenuri multicolore, ce uimesc vederea." (Un mic istoric, George I. Christescu)
    "Textul de faţă face parte din broșura cu două lucrări distincte, Farmecul Dunărei și Galații (paginile 49–136). Am ales să oferim publicului gălăţean, într-o nouă ediţie, doar partea relativă la urbea moldavă, una dintre cele mai pitoreşti descrieri ale orașului Galați la începutul secolului al XX-lea.
    Galaţii ilustrului necunoscut George I. Christescu reprezintă o frumoasă plimbare printr-o geografie urbană ce, din fericire, a mai supravieţuit, în ciuda a două războaie mondiale şi a unui program sistematic de demolare a vechiului oraş. Iar primul pas spre mai buna păstrare şi valorizare a moştenirii seculare a portului Moldovei este să cunoaştem cât de mult din vechiul Galaţi trăieşte încă." (Prefaţă, Constantin Ardeleanu)
    Evenimentul se va desfăşura la Muzeul Casa Cuza Vodă, secţie a Muzeului de Istorie Paul Păltănea Galaţi.
***Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" Galati

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu