luni, 14 martie 2016

Sarmizegetusa Regia, inima aurului dacic




Serviciul de Administrarea Monumentelor Istorice


Gradistea de Munte - Valea Alba


16 mmartie 2016






    Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice organizează o expoziție inedită, intitulată Sarmizegetusa Regia, inima aurului dacic.
     Expoziția prezintă principalele aspecte legate de artefactele din aur descoperite, de-a lungul vremii, în aria capitalei Regatului Dac.
    Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 16 martie, ora 12:00, la sediul Serviciului de Administrare a Monumentelor, din localitatea Grădiștea de Munte – Valea Albă.
Expoziția va putea fi vizitată de luni până duminică, între orele 10:00 și 17:00.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara.

   Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice este o structură specializată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara care se ocupă de administrarea sitului arheologic Sarmizegetusa Regia. Serviciul are ca principale scopuri protejarea, conservarea și punerea în valoarea a celui mai important monument din complexul de cetăți dacice din Munții Orăștiei, intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO.
    Serviciul a fost creat cu scopul de a gestiona și viitoarele monumente care vor fi preluate în administrare de Consiliul Județean Hunedoara, prioritare fiind celelalte cetăți dacice din Munții Orăștiei.
***http://www.hunedoaramea.ro/expozitie-sarmizegetusa-regia-inima-aurului-dacic-la-gradistea-de-munte/ 
via Gligor Adrian Borza

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu