marți, 29 martie 2016

Lumină și Locuri, desen și culoare




Arta plastica contemporana romaneasca


Liviu Vlad


Muzeul de Arta Cluj - Napoca


30 martie - 17 aprilie 2016






    Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează, în perioada 30 martie – 17 aprilie 2016, expoziția de pictură cu caracter aniversar Lumină și Locuri, desen și culoare, semnată de 
dr. Liviu Vlad din Cluj-Napoca.
    Parcursul biografic al domnului Liviu Vlad este marcat de trei direcții: profesiunea de medic chirurg, atracția pentru călătorii pe trasee culturale europene și pasiunea pentru artă. A practicat cu egală dăruire chirurgia și arta, alternând, în mâinile sale, pensula și bisturiul. Peregrin pasionat de istorie, a redat plastic locurile pe care le-a parcurs, revenind adeseori cu gândul și consemnând prin imagine locurile predilecte.
    "O cercetare grafică ce îmbină eleganța semnului cu veridicitatea perspectivei, volumetria consistentă, într-un cuvânt, maniera vedutistă, îmbogățită cu o reală participare afectivă”. (Nicolae Sabău)
     Expoziția va fi deschisă spre vizitare în perioada 30 martie - 17 aprilie 2016, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00, inaugurarea oficială urmând să aibă loc marți,
5 aprilie 2016, ora 18:00, în sălile de expoziții temporare ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în prezența artistului Liviu Vlad și a distinșilor săi invitați: Livia Drăgoi, Liviu Zăpârțan și Ovidiu Pecican. Din partea instituției, vor fi gazde domnii Lucian Nastasă–Kovács, manager al Muzeului de Artă Cluj-Napoca și Florin Gherasim, muzeograf, artist vizual, curatorul expoziției.
***Evenimente Muzeul de Artă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu