marți, 9 februarie 2016

Revista Muzeelor




Lansare de carte


17 februarie 2016





   Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală lansează în mediul online cel mai recent număr al Revistei Muzeelor.
   Începând cu 17 februarie 2016, revista va fi disponibilă pe http://www.culturadata.ro/categorie-publicatii/revista-muzeelor/ și pe platforma  https://issuu.com/incfculturadata
   Revista Muzeelor, editată de INCFC, îşi propune să devină publicația predilectă a specialiștilor care activează în cadrul muzeelor din România.
   "Prin numărul de față al seriei noi începem să construim un capitol recent în muzeologie, care a început de mult, dar care își marchează acum intrarea în legalitate, printr-un botez lingvistic, respectiv printr-o asumare a unei noi ocupații în muzee. E vorba de tema acestui număr, Curatoriatul și Curatorul, cuvinte noi în majoritatea muzeelor, cel din urmă desemnând o ocupație inexistentă în Clasificarea ocupațiilor din România (COR), absentă în lista standardelor ocupaționale și folosită exclusiv și asumat numai în mediul galeriilor de artă contemporană. La noi în țară. Pentru că, altfel, tradiția europeană marchează zeci de ani de istorie pentru această ocupație. Cu diferențe notabile asociate zonei geografice în care este folosit, sensul cuvântului oscilează de la <coordonator de colecție>, la <cel care protejează colecția unui muzeu>, până la ,creatorul expoziției>, cel care elaborează conceptul expozițional și pune în practică, de la A la Z, materializarea expoziției.” - Raluca Bem Neamu, Șef Serviciu Formare INCFC
    Autorii care au contribuit la acestă ediție din 2015 sunt: Adriana Avram, Angelica Helena Marinescu, Anca Maria Pănoiu, Gheorghe Petre, Valer Rus, Alis Vasile, Alexandra Zbuchea.
***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu