marți, 9 februarie 2016

Colectia Istoria teatrului romanesc




Seniorii teatrului: Sergiu Tudose


Muzeul National al Literaturii Romane, Iasi


12 februarie 2016






    La scurt timp după deschiderea expoziţie Teatrul nostru. O istorie vizuală, Naţionalul ieşean continuă manifestările dedicate sărbătorilor sale din acest an: 200 de ani de la prima reprezentaţie a unei piese de teatru in limba română, 175 de stagiuni, 140 de ani de la înfiinţarea primului teatru evreiesc din lume şi 120 de ani de la inaugurarea clădirii.
    Proaspătul proiect Seniorii Teatrului, organizat de Teatrul Naţional Vasile Alecsandri, în colaborare cu Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi, este dedicat personalităţilor scenei ieşene de teatru, în semn de omagiu pentru felul în care au marcat evoluţia artei spectacolului.
   Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi a dedicat acestui proiect un spaţiu în incinta Muzeului Teatrului, spaţiu care se va transforma, la fiecare artist celebrat, într-un loc al memoriei vii, al unei retrospective animate de imagini, proiecţii din spectacole, de fragmente din viaţă şi de pe scenă.
   Vineri, 12 februarie, de la ora 12:00, la Muzeul Teatrului, vă invităm la întâlnirea cu actorul Sergiu Tudose, primul sărbătorit al anului. Domnia sa îşi aniversează cei 80 de ani alături de vechi prieteni, de publicul care s-a bucurat ani la rând de talentul şi generozitatea sa scenică, de colegi.      Despre omul şi actorul Sergiu Tudose vor vorbi oamenii de teatru Sorina Bălănescu şi Constantin Paiu.
Primiţi preţuirea şi dragostea noastră, maestre! La mulţi ani!
***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu