vineri, 26 februarie 2016

Omniprezență




Arta plastica contemporana romaneasca


Oana Mazarache, Flavia Pintea


Galeria de Arta Grand Hotel Traian, Iasi


1 - 31 martie 2016






    Expoziția Omniprezență este îmbinarea proiectelor de licență a tinerelor artiste Oana Mazarache, Reflexie/Reflecție și Flavia Pintea Geometria sacră care reprezintă o călătorie în timp ce adună formele prin care a trecut știința de-a lungul vremii, prezentându-le într-o manieră specifică artei contemporane. Încă din vremea arhaică, lumea a fost descrisă ca un conglomerat geometric, iar noutatea pe care secolul contemporan o aduce este maniera prin care noi suntem capabili de a influența aceste structuri. Aici facem cunoscut faptul că structura geometrică complexă, de dimensiuni infime, care compune anatomia umană, este controlată atât de legile naturale, cât și de propriile noastre trăiri interioare, de emoții. Astfel, deducem că materia cât și energia din jurul nostru sunt organizate sub forma unor structuri geometrice, mai mult sau mai puțin vizibile, care ajută la organizarea armonioasă a lumii. Dacă șirul lui Fibonacci este știut de către toată lumea ca fiind matematic, iar reprezentat vizual devine o spirală, puțini știu că emoțiile umane se construiesc și se răspândesc pe aceeași structură spiralată.
Durata expozitiei: 1-31 martie 2016

   Oana Mazarache (n. 12 februarie 1994, Suceava) actualmente masterandă a Facultății de Arte Vizuale și Design, Iași. În 2012 urmează cursurile Colegiului de Artă Ciprian Porumbescu din Suceava, iar apoi, luându-și atestatul aplică la Universitatea de Arte George Enescu din Iași, unde intră pe baza diplomei Paleta de Aur obținută la un concurs de pictură în Macedonia în anul 2011. În perioada liceului, dar și a facultății Oana s-a prezentat cu lucrări de pictură în cadrul mai multor expoziții atât la Suceava cât și la Iași, a participat în tabere de creație. În luna iulie anul trecut a absolvit cursurile Facultății de Arte Vizuale și Design, Iași cu proiectul de licență Reflexie/Reflecție. Proiect care cuprinde un număr de 10 lucrări ce vizează surprinderea unor aspecte inedite ale hărții emoțiilor umane.
    Flavia Pintea (n. 30 decembrie 1992), absolventă a Facultății de arte Vizuale și Design este actualmente masterandă în cadrul aceleiași Universități. După terminarea cursurilor secției de arhitectură a Colegiului Național de Artă George Apostu din Bacău în 2012, alege secția de pictură a Universității de Artă George Enescu. În anul 2014 aplică pentru o bursă de studii Erasmus+ și urmează timp de un semestru cursuri de gravură și pictură la Accademia de Belle Arti Gian Bettino Cignaroli din Verona. În iulie 2015 a absolvit Facultatea de Arte și Design cu tema de licență Geometria Sacră, reprezentată vizual în zece tablouri care relevă o scurtă incursiune în istoria geometriei și observarea sa în natură și în corpul uman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu