marți, 12 ianuarie 2016

Mereu: 8 Rue Seveste, 75018 Paris,




Arta plastica contemporana romaneasca


Ioana Niculescu-Aron


Go Contemporary, Bucuresti


14 - 30 ianuarie 2016






    Go Contemporary are plăcerea să vă invite joi, 14 ianuarie 2016, la vernisajul expoziţiei Mereu: 8 Rue Seveste, 75018 Paris, un solo show al artistei Ioana Niculescu-Aron.
    "Pereţii şi patul dezbrăcat cunosc ce-nseamnă să vrei şi să respingi, să uiţi şi să înţelegi.... Pentru mine o zi plină este o zi ce îmi permite să cunosc mai multe stări, să mă întreb mai multe. Întodeauna un oraş nou va fi un loc pentru o noua întrebare şi astfel, hotelul, maternitatea îndoielilor tale. Finalul acelei zile iţi va aduce toate gândurile într-un singur punct, toate momentele într-un singur loc, iar acela va fi camera ta din acea seară, deloc curioasă să te cunoască – fapt ce-ţi va oferi intimitatea să te destăinui. Intimitatea în care să te odihneşti pentru ca apoi să vrei să exprimi. Arta pătează...
   Îmi analizez gesturile, cromatica, semnele – nimic nu are de-aface cu gândirea. Toate sunt temelite spontan, liber, instinctual. Şi astfel, pânzele mele devin un jurnal mai sincer decât l-aş fi putut scrie. De la o zi la alta, de la un ceas la altul, de la o imagine la alta, se-nţelege agitaţia, sau se aude liniştea... se desăvârşeşte simplitatea şi sinteza sau se perindă un tumult de argumente şi de vise şi de confruntări pe care eu le întorc prin culoare. Astfel, fiecare cadru capătă individualitate, capătă un corp propriu cu o patimă a lui. Fiecare cadru vorbeşte despre-o taină – căci pentru fiecare m-am schimbat pe mine pentru a mă putea reinventa şi pentru a putea găsi înăuntrul meu, de fiecare dată, alte şi alte formule de exteriorizare ale firii.
Descriu o noapte încăpătoare şi totuşi scurtă, de pe urma căreia, până în zori, nu rămân decât urme de deranj: cearşafuri la întâmplare pe cadre de metal. Fiecare cearşaf cu povestea lui sinceră, dar care rămâne poveste drept mărturie şi care nu are decât valoare de amintire. Altminteri, este doar o bucată ordinară de pânză, de o calitate mizeră, ce n-are decât nişte pete uitate din grabă. Găsesc aceste pete suficiente pentru a da viaţă aşternutului alb – viu pentru forţa ce-l traversează: oaspetele – o iluzie.
   Şi că tot veni vorba despre iluzii, întreg proiectul meu este o iluzie, este o minciună, în măsura în care o numesc joc: un du-te vino continuu care nu-ţi dă drumul. Pânzele mele dezvoltă o pace care nu cunoaşte linişte şi un echilibru care se clatină tocmai pentru că stările pe care vor să le descrie sunt atât de instabile. Omul este personajul înăuntrul căruia vibrează ecoul conştiinţei concomitent cu puterea intuiţiei, urmare pentru care, doar în vacanţe se poate preface că şi-a uitat raţiunea. Şi atunci gazda acelei seri îl lăsa purtat dincolo de limitele pe care soarta i le îngăduie.”
(Ioana Niculescu-Aron)
   Go Contemporary îşi propune să promoveze artişti emergenţi români si străini. Proiectul vine în completarea Go Art Projects, spaţiu nomad de artă contemporană, lansat în noiembrie 2014. Go Contemporary se va concentra pe un numar restrâns de artişti şi îsi desfăşoară activitatea într-un loc fixă (Str. Semicercului, Nr. 10, Sector 1) în timp ce Go Art Projects îşi continuă în paralel traseul nomad.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu