luni, 16 noiembrie 2015

Neslefuitele poeme




Lansare de carte


Cristian Boros, Alexandru Radescu


Cafe Deko, Bucuresti


16 noiembrie 2015





   Poezia nu cere timp pentru a fi scrisă – cere curaj. Cristian Boroş şi Alexandru Rădescu îşi invită cititorii într-un laborator liric inedit, în care combină, alchimic, elemente din retortele modernismului, câteodată, chiar din cele ale curentelor de avangardă, le amestecă într-un creuzet postmodernist, dar, cu toate acestea, obţin rezultate diferite, care reuşesc să îi definească, din punctul de vedere al "vocilor lirice” pe care le reprezintă.
   Ambii au de transmis cititorului, prin poemele create, ceva "insuportabil de frumos” despre sine, ceva "insuportabil de frumos” despre el, receptorul demersului lor liric, fiecare optând pentru o altă "formulă” (poetică), dar cristalizând, până la urmă, în versurile pe care le scriu, modul în care ecoul vieţii cotidiene se răsfrânge în sinele propriu, marcat, până la refuz, de o puternică originalitate şi de o profundă sensibilitate. 
   Cei doi autori sunt cunoscuţi publicului cititor, chiar dacă vin din două direcţii (de creaţie) diferite: Cristian Boroş, care continuă, prin poeziile din acest volum, "aventura poetică” pe care a început-o cu volumul Suplu zvâcnet vertical (Editura Filos, Bucureşti, 2013) şi pe care a continuat-o cu un al doilea volum, Zbor în şoaptă (Editura Filos, Bucureşti, 2015) şi Alexandru Rădescu, care vine dinspre segmentul "proză” (jurnal & cţiune), fiind co-autor al volumului Jurnal athonit. Pagini de ucenicie (alături de Paul Slayer Grigoriu, Editura Filos, Bucureşti, 2013) şi autor al cărţii Athos. Însemnările netăcutelor cărări (Editura Doxologia, Iaşi, 2015) - Daniela RĂDUCEA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu