vineri, 27 noiembrie 2015

Librar pentru o zi




Radu Paraschivescu


Libraria Bizantina, Bucuresti


2 decembrie 2015





    De la Ghidul nesimtitului la Romania in 7 gesturi, la care se adauga romane pline de intensitatea trairilor si naturaletea exprimarii, cartile lui Radu Paraschivescu vorbesc despre o Romanie plina de defecte si splendoare. Miercuri, 2 decembrie, de la ora 19:00, autorul s-a hotarat sa le dedice o zi exclusiv lor, cartilor, devenind Librar pentru o zi la Libraria Bizantina.
   Intr-un portret literar, scris pentru Editura Humanitas, Radu Paraschivescu se defineste ca un scriitor care "publica niste carti de Rasul lumii. Se indragosteste repede si-i trece greu. Detesta cliseele, laptele si broccoli. A scris despre nesimtiti, Ines de Castro, Maradona si Caravaggio”. De data aceasta va lasa cartile pe care le recomanda sa vorbeasca mai mult despre el. Cei care vor sa afle care sunt acelea, sunt asteptati sa vina alaturi de el la Libraria Bizantina unde sa il asalteze pentru intrebari si autografe.
    Campania Librar pentru o zi a debutat in urma cu un an, in noiembrie 2014, si aduce in prim-plan oameni de cultura, muzicieni, actori, modele, toti manati de acelasi lucru: pasiunea pentru citit, intr-un efort colectiv de a reinvia dragostea oamenilor pentru cartile tiparite, care au pierdut tot mai mult din popularitate in iuresului revolutiei digitale. Peste 25 de personalitati au raspuns pana acum apelului Librariei Bizantine de a readuce in atentia oamenilor importanta si frumusetea lecturilor de pe hartie.
 Afis realizat de Laurentiu Midvichi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu