miercuri, 28 octombrie 2015

Grădinile ascunse




Arta plastica contemporana romaneasca


Doina Florea Nelega


Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane, Deva


29 octombrie 2015






COMUNICAT

    Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva și Consiliului Județean Hunedoara, cu sprijinul S.C. Point Paper S.R.L., organizează joi, 29 octombrie 2015, vernisajul unei expoziții de pictură intitulată Grădinile ascunse ce prezintă publicului tablouri realizate de către doamna Doina Florea Nelega. Evenimentul va avea loc începând cu ora 17.00, în spațiile special destinate artelor vizuale din cadrul Palatului Magna Curia.
    Dintre invitații care vor fi prezenți la vernisaj să vorbească despre pictură sau să susțină miniconcerte la pian, îi amintim pe Cristian Dumitriu, pe trei dintre membrii ONG Piano Modus Vivendi – Sebastian Bălan, Răzvan Negrea Drucan și Mircea Logojan, pe Denisa Toma – redactor șef al revistei Vox Libri și pe Diana Harja.
    Despre artistă și opera ei s-a exprimat în mod elocvent pictorul Gheorghe Pogan: "Jocurile de culori și imagini culese de Doina Florea Nelega din grădina sufletului său și transformate în pictură sunt – evident –, emoție și zidire de sine. Ea dăruiește din starea sa de grație și gingășie, făcându-l pe privitor să vadă că lumea mai are și visare și generozitate și frumos și bunătate. Pictând, Doina își ostoiește setea de a dărui, nevoia de a da culoare zilelor, terne cel mai adesea, pe care le petrecem pe calea căutării de sine. Picturile ei sunt - și nu sunt – iluzie. Ele sunt stările unei conștiințe civice vii, poțiunea miraculoasă prin care tămăduind, se tămăduie și pe sine”.
Biroul de Relaţii cu Publicul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu