marți, 6 octombrie 2015




Arta plastica contemporana - Expozitie de fotografie


Andreea Stefan


Muzeul Memorial Octavian Goga, Ciucea


12 - 30 octombrie 2015





    Avem plăcerea de a vă invita la Expoziţia de ceramică şi fotografie: Tabu: Decor si  Acesoriu- Rendez-vous la Goga organizată de către Institutul Francez din România, direcţia regională Cluj-Napoca, în parteneriat cu Muzeul Memorial Octavian Goga din Ciucea, Şcoala Naţională Superioară de Artă Limoges şi Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca.
    Vernisajul va avea loc in data de 12 octombrie, ora 18:30, la sediul Muzeului Memorial Octavian Goga, Ciucea.
    Expoziţia va fi deschisă în perioada 12-30 octombrie 2015 (orarul de vizitare al Muzeului)
    Institutul Francez din România la Cluj se asociază Bienalei de ceramică 2015 şi propune o expoziţie transversală care celebrează tânăra creaţie în contextul Cluj Capitală Europeană a Tineretului. În jur de 20 de piese de serviciu în porţelan realizate de studenţii ENSA Limoges intră în dialog cu fotografii alb negru, format mare, semnate de Andreea Ştefan, licenţiată UAD, laureată a premiului IFC la Expo Maraton 2015.
    Punerea în scenă explorează îndrăzneţ tema centrală a tabuului din prisma decorului şi a accesoriului. Fotografiile Andreei Ştefan se joacă cu claritatea detaliului şi eterogeneitatea materialelor în timp ce lucrările în porţelan valorizează atât tehnicile de realizare tradiţională, precum imprimarea decalcomaniilor vitrifiabile, cât şi cele inovante de tipul marcajului prin fritaj laser. Alegerea locaţiei nu este una aleatorie. Operele rezonează cu spaţiul eclectic şi baroc al casei Goga, ele fiind integrate printre colecţiile personale ale scriitorului, o personalitate prodigioasă, pe alocuri controversată.
Comisar de expoziţie: Ioana Costaş, Institutul Francez din România, Cluj - Napoca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu