miercuri, 6 mai 2015

Zilele Porţilor Deschise




Teatrul Municipal Bacovia


Bacau


7 - 10 mai 2015





     Publicul din întreaga ţară este invitat, în perioada 7 – 10 mai 2015, la prima ediţie a evenimentului Zilele Porţilor Deschise la Teatrul Municipal Bacovia, un maraton teatral cu o durată de patru zile, care include în programul său 12 spectacole destinate tuturor categoriilor de vârstă. Accesul la spectacole va fi liber astfel încât toţi spectactorii să se poată bucura de 12 dintre cele mai apreciate producţii artistice din programul stagiunii curente a Teatrului Municipal Bacovia, spectacole puse în scenă de regizori din România, Austria şi Republica Moldova.
     În programul evenimentului Zilele Porţilor Deschise la Teatrul Municipal Bacovia vor fi reprezentate pe scena băcăuană atât spectacole de la Secţia Dramă, cât şi de la Secţia de Animaţie: Unchiul Vanea, de Anton Pavlovici Cehov,  în regia Luminiţei Ţîcu (Chişinău), Angajare de clovn, de Matei Vişniec, în regia lui Gheorghe Balint, Vârciorova. Carantină, de Matei Millo și Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija, Regele mincinoşilor, un spectacol de Gheorghe Balint, Opt femei sublime, de Robert Thomas, în regia lui Dumitru Lazăr Fulga,  Valentine's Day în familie, de Sergiu Vâlcu, în regia lui Adrian Găzdaru,  Nora, de Henrik Ibsen, în regia lui Dumitru Lazăr Fulga, Piatra din casă, după Vasile Alecsandri, în regia Firuţei Apetrei, Călin (povestea modernă), de Hannah Wolf şi Horia Suru, după Franz Xaver Kroetz şi Mihai Eminescu, în regia lui Horia Suru, Prâslea cel voinic... la minte, după Petre Ispirescu, adaptarea şi regia – Cornelius Pavaloi, Procesul, de Franz Kafka, un spectacol de Geirun Ţino (Viena) şi Nunta lui Figaro, de Beaumarchais, în regia lui Dumitru Lazăr Fulga.
    Programul Zilele Porţilor Deschise la Teatrul Municipal Bacovia inaugurează seria evenimentelor cu intrare liberă şi se doreşte a fi un nou start pentru atragerea publicului băcăuan, şi nu numai, la teatru.
    "Vor fi prezenţi în aceste zile în Bacău, la spectacolele noastre, mari regizori ai scenei de teatru, pentru a cunoaşte trupa, în vederea unor viitoare colaborări. De asemenea, invit şi tineri actori din întreaga ţară, pe care îi aşteptăm apoi cu propuneri de proiecte independente. Ziua Porţilor Deschise la Teatrul Municipal Bacovia este un prim pas către un dialog permanent pe care dorim să îl avem cu nume importante ale lumii teatrale româneşti şi internaţionale, cu instituţiile de cultură şi de învăţământ teatral din ţară dar şi cu tinerii actori, care, pe viitor, ar putea face parte din trupa artistică a Teatrului din Bacău şi, bineînţeles, cu publicul nostru”, a motivat actriţa Anca Sigartău, noul manager al Teatrului Municipal Bacovia, iniţiatoarea programului Zilele Porţilor Deschise.
    Vă aşteptăm, aşadar, pe toţi să ne fiţi alături, porţile teatrului vor fi larg deschise pentru a ne bucura împreună de minunaţii actori băcăuani şi de spectacolele Teatrului Municipal Bacovia, se arată în comunicatul de presă transmis de instituţia de cultură.
Programul complet este disponibil

http://www.deferlari.ro/2015/05/zilele-portilor-deschise-la-teatrul.html

via Mihai Ceuca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu