joi, 7 mai 2015

Noapea Alba la Pensionatul Domnesc de Fete




A.R.C.E.N.


Scoala Centrala, Bucuresti 


16 mai 2015





    Cu ocazia celei de-a unsprezecea ediții a Nopții Europene a Muzeelor, în data de 16 mai, la inițiativa ARCEN, Școala Centrală din Bucureşti îşi deschide porţile publicului larg, printr-o serie de evenimente inedite.
    ARCEN dă startul Nopţii Albe de la Pensionatul Domnesc de Fete la ora 19:30. Vizitatorii vor avea parte de tururi ghidate speciale ale Şcolii Centrale (în galeria principală), care vor cuprinde istoria pensionatului de fete, povești despre elevele pensionului, despre femeile din perioada interbelică, educate la Școala Centrală, și explicații privind arhitectura neo-românească, inaugurată de arhitectul Ion Mincu.
    În acest an, vizitatorii se vor bucura de Grădina interioară a Școlii Centrale, deschisă pentru prima dată publicului, loc unde vor exista o serie de instalații de lumină, muzică și un maraton de lectură din Jurnalul unei fete greu de mulțumit, de Jeni Acterian.
    ARCEN pregătește publicului și o serie de expoziții: Desen și caricatură în presa bucureșteană din prima jumătate a secolului al XX-lea, dar și expoziția-manifest: Proiect pentru Muzeul Literaturii Române. Pentru prima dată la un eveniment ARCEN, 5 artiști contemporani vor expune o serie de lucrări și instalații, în cadrul expoziției: Școala: memoria experiențelor. În parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, va putea fi vizitată și o expoziție de proiecte – Bucureștii lui Mircea Eliade, tema celui mai recent traseu-cultural ARCEN.
     La ora 24:00, va avea loc și Povestea de la miezul nopții, o conferință dedicată iubitorilor orașului București, tema fiind: Mahalalele, mahalagii și mahalagisme.
     În plus, oaspeții se vor putea bucura, în grădina interioară, de Limonada lui Iulian și de degustarea unei prăjituri speciale cu lămâie, pregătită după rețeta originală a Școlii Centrale, aparținând Elenei Malaxa.

Evenimentul ARCEN se va încheia la ora 02:00.
***A.R.C.E.N.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu