joi, 30 aprilie 2015

In Absenţia – Rama lucrării şi lucrarea din ramă




Arta plastica contemporana romaneasca


Blanca Alina Pop


Muzeul de Arta Cluj - Napoca


5 - 17 mai 2015





    Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de cultură aflată în subordinea administrativă a Consiliului Județean Cluj, organizează, în perioada 5 - 17 mai 2015, expoziția In Absenţia – Rama lucrării şi lucrarea din ramă cu lucrări de pictură şi instalaţie semnate de artista Blanca Alina Pop.
     Vernisajul expoziției va avea loc marţi, 5 mai 2015, ora 18:00, în Sălile Universale ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca (Palatul Bánffy, P-ța Unirii nr. 30). Cuvântul de deschidere va fi rostit de Mihai Plămădeală, curator şi critic de artă.
      Specializată în pictură şi filosofie, formată în atmosfera universitară a Clujului, Blanca Alina Pop transcende, prin activitatea sa profesională, faptul de a fi urmat (în anii ’90) Academia de Arte Vizuale Ion Andreescu, respectiv Universitatea Babeş-Bolyai, instituţii de marcă la nivel naţional şi internaţional. Dincolo de aspectele care ţin de pură măiestrie şi tehnică, valori deprinse sub îndrumarea maeştrilor Victor Ciato şi Ioachim Nica, artista marşează pe cartea show-ului vizual, a expoziţiei-instalaţie, a spaţiului în care pictura plein-air coexistă în mod armonios cu arta conceptuală sau cu proiecţiile video.
    “[...] fantasmele, intuiţiile, premoniţiile, senzaţiile, gândurile şi hotărârile mele le voi împărtăşi cu dragoste celor cărora le vibrează aceeaşi coardă sensibilă. În primul rând, o informaţie în plus – indiferent la ce nivel se produce ea – nu strică niciodată. În al doilea rând, comunicarea este benefică şi pentru mine, ca artist, şi pentru privitor, în aceeaşi măsură, comunicare datorită căreia sentimentul de izolare – care câştigă din ce în ce mai mult teren în lumea noastră – pentru încă o clipă, ne părăseşte.” (Blanca Alina Pop)
     Expoziția rămâne deschisă spre vizitare până în data de 17 mai 2015, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu