sâmbătă, 18 aprilie 2015

Identitate și cultură (2)




Muzeul Judetean Mures


Targu Mures


21 aprilie - 10 mai 2015




    În data de 21 aprilie 2015 (marți), ora 17:00, în sala de expoziţii din Cetate a Muzeului Judeţean Mureş va fi vernisată expoziția intitulată Identitate și cultură 2. Trei teme, cincisprezece proiecte. Limesul roman ca peisaj cultural – încotro?
    Expoziția va fi vernisată de către Zoltán Soós, directorul Muzeului Județean Mureș, după care vor lua cuvântul curatorul expoziției, arhitectul Cicelle Gaul, precum și arheologul Szilamér Pánczél.
    Materialele expuse se bazează pe rezultatele obținute în urma cooperării dintre studenții și profesorii Catedrei de Arhitectură Industrială și Agricolă a Universității Tehnice și de Științe Economice de la Budapesta, cooperare desfășurată în cadrul școlii de vară de patru săptămâni organizată în judeţul Mureş. Aceasta a fost realizată în cadrul unui proiect internațional multianual (Limesul Roman ca Peisaj Cultural European – Erasmus IP) în vara anului 2014.
   În urma cercetărilor din Transilvania, studenții au avut oportunitatea de a valorifica rezultatele obținute la Conferința Studențească organizată anul trecut. În cadrul acesteia ei au analizat posibilităţile valorificării turistice a siturilor romane şi provocările legate de protecţia acestui patrimoniu extrem de valoros. Legat de cele trei teme propuse s-au înscris în concurs cincisprezece proiecte arhitecturale, toate fiind prezentate pentru prima dată la Târgu Mureș.
Proiectele au fost evaluate de un juriu alcătuit din arhitecți și arheologi.
Expoziția poate fi vizitată în perioada de 21 aprilie – 10 mai 2015.
***
 Muzeul Mures

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu