marți, 17 martie 2015

Monde intérieur




Arta plastica contemporana romaneasca


Rodica Costianu, Fu Site


Muzeul de Arta Vizuala, Galati


16 - 31 martie 2015





    Muzeul de Artă Vizuală Galaţi are plăcerea să vă invite miercuri, 18 martie, ora 18.00, la vernisajul expoziţiei Monde intérieur, expoziție ce prezintă lucrări de pictură și grafică, semnate de artiștii Rodica Costianu și Fu Site.
    Rodica Costianu s-a născut pe 8 iulie 1977, în Galați și a absolvit Universitatea de Artă și Design Cluj Napoca, secția pictură. Din 2010 este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din Paris (unde trăiește în prezent), iar din 2013 este membru fondator al Asociației Pariziene a Artiștilor Români.
    Fu Site s-a născut pe 7 decembrie 1984, în Liaoning, China. Este absolvent al Facultății de Arte Frumoase a Universității Tsinghua, Beijing, China, dar și al Școlii de Arte Frumoase din Versailles și al Școlii Superioare de Artă Nord-Pas din Calais, Tourcoing, Lille, ambele din Franța, țara în care artistul de origine chineză s-a stabilit.
    "Povestea este una simplă, cu un băiat și o fată care au plecat, din Răsăritul lumilor, să caute culorile. După lumină, au ajuns la Paris și acolo fac artă printre fantome, himere și reverii. Alătură senzații și vedenii, modelează principii și privesc filosofiile din toate părțile, cu iscodiri de artist ce își măsoară modelul. Lumina te face să ridici instinctiv privirea pentru a cuprinde totul, pentru a respira deplin și a pătrunde sensuri. Rodica Costianu și Site Fu aparțin deplin generației lor și mai ales acestei lumi fără limite.” (Marius Tița- redactor șef Radio România Internațional)
    Vernisajul se va desfășura în prezența celor doi artiști, expoziția putând fi vizionată până pe 31 martie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu