vineri, 6 martie 2015

Doar ea...




Expozitie de fotografie


Vasile Diaconescu


Galeriile de Arta Stefan Luchian, Botosani


8 martie - 2 aprilie 2015




   călător, împătimit de miraculoasa frumuseţe a lumii – în general - şi a chipului feminin – ca parte a acestei inepuizabile frumuseţi, Vasile Diaconescu exprimă prin intermediul artei fotografice admiraţia şi iubirea pentru cele care, în diverse ipostaze – mama, fiică, sora, iubita, soţie, colegă ori simplă (ne)cunoscută – le-a întâlnit de-a lungul existenţei sale.
   De la figuri feminine ale antichităţii şi până la cele ale momentului actual, provenind din lumi şi din culturi diferite, "doamnele” pe care – cu o aparte generozitate – autorul le prezintă fotografic publicului botoşănen (şi nu numai) sunt privite de autor ca faţete ale unui întreg, eternul şi magicul frumos feminin, întruchipat sub numele ,,Doar ea...”.
   Născut pe 8 martie 1957 la Iaşi, absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii a Institutului Politehnic din Iaşi, stabilit de peste 20 de ani în Italia, cunoscător al câtorva limbi străine, Vasile Diaconescu este cunoscut publicului botoşănean prin expoziţia Impresii de călătorie care a fost vernisată la Galeriile de Artă Ştefan Luchian Botoşani în aprilie 2013.
Itinerată, această expoziţie deosebită, cu peste 300 de fotografii de pe 5 continente, a putut fi văzută de mii de vizitatori români, fiind găzduită de prestigioase instituţii muzeale din ţară: Muzeul Unirii Iaşi şi Complexului Muzeal de Ştiintele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi – iunie 2014 şi Muzeul Grăniceresc Năsăudean – septembrie 2014 Complexului Muzeal de Stiintele Naturii ,,Răsvan Angheluţă" Galaţi.
   Vernisajul, care va avea loc duminică, 8 martie 2015, ora 12:00, la Galeriile de Artă Ştefan Luchian Botoşani (Str. Piaţa Revoluţiei nr. 13, telefon 0231/514197) este o invitaţie lansată de un călător împătimit de frumos, sensibil şi etern îndrăgostit Doar (de) ... ea. 
Program de vizitare: zilnic 9:00 – 17:00. Intrarea gratuită.

Întocmit,

Ana-Elisabeta Florescu, muzeograf Secţia de Artă şi Etnografie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu