joi, 5 martie 2015

Destine




Expozitie de fotografie


Udvardi Arpad


Muzeul Civiliazatiei Urbane a Brasovului


6 martie 2015






   Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, din Piața Sfatului, nr. 15, vă invită vineri, 6 martie 2015, ora 16.00, la vernisajul expoziției retrospective de artă fotografică Destine.
   Expoziția prezintă peste 40 de lucrări ale artistului fotograf Udvardi Árpád. Născut în 1955 la Brașov, membru al Fotoclubului Braşov (din 1979), membru al Asociației Artiștilor Fotografi din România (din 1984), prezent la numeroase expoziții naționale și internaționale de artă fotografică, artistul este deținătorul a numeroase premii naționale și internaţionale (Distincție de Artist al Federației Internaționale de Artă a Fotografilor - 2001, Distincție de Excelență FIAP - 2008 etc.)
    În 2001 participă ca membru fondator la înfiinţarea Asociaţiei Artiştilor Fotografi Maghiari de Pretutindeni, la Budapesta.
   A colaborat cu mai multe muzee din Braşov, în special cu Muzeul de Etnografie, unde a participat la cercetările etnografice de teren, specializându-se în domeniul fotografiei etnologice, dar şi ca realizator de filme documentare.
   "Încă din adolescenţă eram fascinat de lumea filmului, ca amator am filmat pe peliculă, iar mai târziu pe formatul analog şi digital. Împlinirea însă a venit imediat după începerea colaborării cu Muzeul de Etnografie, când în 1994 am absolvit un curs de antropologie vizuală la Bucureşti, coordonat de doi regizori de la renumita şcoală Varan din Franţa.
    De atunci am realizat împreună cu cercetătorii muzeului nenumărate filme documentare, multe dintre ele apreciate la diferite concursuri şi premiate.
   Pasiunea mea pentru fotografie a existat înainte de a deveni profesie. Am considerat important că trebuie să transmit emoția creației către public, imaginea să conțină mesaj. Subiectul meu preferat este omul și destinul lui, fiind înclinat spre filmul și fotografia antropologică.”
Udvardi Árpád - artist fotograf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu