miercuri, 25 martie 2015

Citeşte, descoperă şi distrează-te la bibliotecă




Biblioteca Nationala a Romaniei


Bucuresti


26 martie - 26 aprilie 2015





    Joi, 26 martie 2015, de la ora 17:00, la Biblioteca Națională a României (Palimpsest/Muzeul cărții – mezanin) va avea loc vernisajul expoziției Citeşte, descoperă şi distrează-te la bibliotecă = Read, discover and have fun @ your library, realizată de Biblioteca Naţională a României, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană Octavian Goga din Cluj şi Biblioteca Judeţeană George Bariţiu din Braşov.
    Deschisă cu ocazia întâlnirii anuale a Secțiunii pentru copii și tineret IFLA (26-28 martie 2015), expoziția prezintă publicului cele mai importante programe şi activităţi cu şi pentru copii şi tineri, organizate în ultimii ani de bibliotecile judeţene din Arad, Argeş, Bihor, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Sălaj, Suceava, Vaslui și Vrancea.
    Citeşte, descoperă şi distrează-te la bibliotecă = Read, discover and have fun @ your library reprezintă cea de-a treia expoziție în cadrul proiectului BiblioExpo, inițiat de Biblioteca Naţională a României la începutul acestui an (Colecţii de artă ale Bibliotecii Judeţene George Bariţiu din Braşov, 23 ianuarie – 13 februarie 2015; Brăila – literatură, personalități, istorie, 23 februarie – 20 martie 2015).
    În perioada 26-28 martie 2015, se va desfășura, pentru prima dată în România, Întâlnirea anuală a Secţiunii IFLA pentru copii şi tineret, eveniment la care participă reprezentanți din Danemarca, Finlanda, Franța, Marea Britanie, Norvegia, Suedia și România.
    Agenda va include întruniri de lucru și vizite la Biblioteca Metropolitană București (26-27 martie), la Biblioteca Națională a României (26 martie) și la Biblioteca Județeană George Bariţiu din Braşov (27-28 martie).
    Înființată în 1927, the International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA) numără în prezent peste 1.500 de membri din aproximativ 150 de ţări.
Obiectivele principale ale Secţiunii IFLA pentru copii şi tineret: promovarea cooperării internaţionale în domeniul serviciilor de bibliotecă pentru copii şi tineri; realizarea de campanii de lectură cu impact mondial; încurajarea schimbului de experienţă şi de bune practici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu